Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μπορείς να κάνεις drift με SUV? [video]

5/12/2019

Έχεις την εντύπωση πως drift μπορούν να κάνουν μόνο τα αυτοκίνητα με κίνηση στον πίσω άξονα? Αν εδώ απάντησες, πως και τα τετρακίνητα μπορούν να βρεθούν σε συνθήκες ελεγχόμενης πλαγιολίσθησης, τότε πρόσθεσε στο μυαλό σου και τα δημοφιλή SUV. Ναι φίλε μου, τα SUV…

Όταν ακούσεις την λέξη drift, το μυαλό σου πηγαίνει σχεδόν αυτόματα, σε πισωκίνητο αυτοκίνητα, άντε το πολύ-πολύ σε τετρακίνητα. Ήρθε η ώρα να εμπλουτίσεις λίγο το μυαλό σου, αφού σήμερα θα δεις μια επίδειξη, όπου και τα πολύ δημοφιλή πλέον SUV, μπορούν να πλαγιολισθένουν ελεγχόμενα, και μάλιστα με μεγάλη μαεστρία.

Στο παρακάτω video θα παρακολουθήσεις μια Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, να πραγματοποιεί double flick και ατελείωτα drift, στα χέρια του Γερμανού οδηγού αγώνων, Tim Schrick. Η διαδρομή που ακολουθεί, είναι σε πίστα της Σουηδίας (υπό κατασκευή) και το Cayenne καταπίνει τα χρονόμετρα και στην ασφαλτώνει αλλά και στην χωμάτινη διαδρομή, σε ρυθμούς rallycross.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid των 500 kW (680 ίπποι), και των 900 Νm ροπής, είναι εφοδιασμένη με το Porsche Traction Management (PTM), με ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος και τη σκληρότητα πνευματική ανάρτηση τριών θαλάμων, αλλά και το Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) που ρυθμίζει την σκληρότητα των αντιστρεπτικών δοκών ώστε να περιορίζονται στο ελάχιστο οι κλίσεις του αμαξώματος.
Δείτε το παρακάτω εντυπωσιακό video...
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις